Yönetim

Ahmet Çalık

1958 yılında Malatya’da doğan ve 1930 yılından bu yana tekstil alanında faaliyet gösteren bir ailenin ferdi olan Ahmet Çalık, 1981 yılında tekstil alanında ilk kişisel girişimlerini başlattı. Hâlihazırda enerji, insaat, madencilik, tekstil ve finans olmak üzere 5 sektördeki sürdürülebilir yatırımlarıyla, hem Türkiye hem de uluslararası ekonomik pazarların önemli iş liderlerinden biri olan Ahmet Çalık, 1997 yılında tüm Grup şirketlerini tek bir çatı altında birleştirmek amacıyla Çalık Holding’i kurdu. Vizyoner yatırımlarla insana ve topluma fayda sağlayan projelere odaklanan Ahmet Çalık, dünyanın çeşitli bölgelerinde süregelen faaliyetleri çerçevesinde itibarı, güvenilirliği ve uluslararası şirketlerle yaptığı uzun süreli isbirlikleriyle tanınmaktadır. Ahmet Çalık, yurt içinde ve yurt dışında Japonya Devlet Nişanı (Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyunbağı), Türkmenistan Devlet Nişanı, Türkmenistan Mahtumkulu Ödülü, Türkmenistan Gayrat Madalyasi, ABD Ellis Adası Şeref Madalyası, Arnavutluk Bayrak Şövalyesi Nişanı, Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı Üstün Hizmet Madalyası ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödül ve nişan ile onurlandırılmıştır. Kazakistan Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu olan Ahmet Çalık’a Japonya’daki Matsumoto Üniversitesi ile Kindai Üniversitesi, Arnavutluk’taki Tiran Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından fahri doktora payesi verilmiştir. Ahmet Çalık halen Çalık Holding’de, sirketlerinde ve Ahmet Çalık Vakfı’nda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Mahmut Can Çalık

1991 yılında doğan ve üniversite eğitimini Amerika’da tamamlayan Mahmut Can Çalık, iş hayatına 2011 yılında Çalık Pamuk şirketinde başlamış, 2013-2022 yılları arasında ALBtelecom Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 2019 yılından itibaren Çalık Denim Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Çalık, aynı zamanda Çalık Petrol, Çalık Pamuk ve Çalık Tarım şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı’dır. 2023 yılı itibariyle Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Gap Pazarlama Yönetim Kurulu Başkanı, Lidya Madencilik Yönetim Kurulu Üyesi, Kayserigaz Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursagaz Yönetim Kurulu Üyesi olan Mahmut Can Çalık, Ahmet Çalık Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TÜSİAD üyesidir.

Mert Turgut Çalık

Mert Turgut Çalık, 2015 yılında Londra’da bulunan Bellerbys College’da Temel İşletme Kursu’nu tamamlamış, 2019 yılında ise Londra’da Westminster Üniversitesi Pazarlama Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Profesyonel iş hayatına 2012 yılında Çalık Denim’de Finans departmanında başlayan Çalık, 2019 senesinde aynı firmada Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiştir. BKT Arnavutluk ile BKT Kosova’da Yönetim Kurulu Üyesi olan ve CLK Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Mert Çalık, aynı zamanda Ahmet Çalık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir.